amerikali
Yeni Üye
Bu kuantum bilgisayarı dört sunucu dolabına uyuyor ve fotonlarla çalışıyor
Özel bir yapı sayesinde kolayca genişletilebilen yeni bir kuantum bilgisayar, gelecekte uyuşturucu araştırmasından enerji verimli mekanik öğrenmeye kadar bilimsel zorluklarla başa çıkmalıdır. Aurora adı verilen sistem “fotonik” bir kuantum bilgisayarıdır, bu nedenle fotonik kubitlerle hesaplanır – ışıkta kodlanmış bilgiler. Uygulamada bu, lazer ışınlarının belirli bir algoritmaya göre mercimek, cam lifler ve diğer optik yardımlar kullanılarak birkaç yonga üzerinde birleştirildiği ve yeniden birleştirildiği anlamına gelir. Xanadu bilgisayarı, gerçekleştirdiği bir algoritmanın cevabı, her lazer ışınındaki nihai foton sayısına karşılık gelecek şekilde tasarlanmıştır. Bu yaklaşım, bilgilerin süper iletken devrelerin özelliklerinde kodlandığı Google ve IBM tarafından kullanılan sistemlerden farklıdır.
Reklamcılık
Aurora modülerdir ve her biri standart bir sunucuda bulunan ve ortalama bir insandan biraz daha geniş olan dört benzer görünümlü birimden oluşur. Kullanılabilir bir kuantum bilgisayarı oluşturmak için, şirketin CEO'su ve kurucusu Christian Weedbrook, “Pratik olarak binlerce şeyleri 'kopyala ve pastlar yapıyorsunuz ve birbirleriyle ağlandırıyorsunuz” diye açıklıyor. Sonuçta, Xanadu, bu sunucuların birkaç satırından oluşan özel bir veri merkezi olarak eksiksiz bir kuantum bilgisayarı hayal eder. Bu, düzenli bir grafik işlemciye benzeyen bir süper bilgisayar içindeki özel bir çipten önceki endüstri fikirlerinin aksine.
Önerilen editoryal içerik
Rızanızla, burada harici bir YouTube videosu (Google Ireland Limited) burada davet edilir.
YouTube Video Her Zaman Yükle
Youtube videosu şimdi yük
Xanadu, bir milyon kubit elde etmek için tüm veri merkezlerini kuantum bilgisayar modülleriyle donatmak istiyor.
Bir kuantum bilgisayarın inşası bir otel binası gibidir
Northeastern Üniversitesi kuantum bilgisayar araştırmacısı Devesh Tiwari, Xanadu'nun ilerlemesini bir otel binasının benzetmesi ile anlatıyor: “Zaten bir oda inşa ettiniz ve eminim birkaç oda inşa edebileceğinizden eminim” diyor. “Ama otel Stockwerk'i yukarı çekip çekemeyeceğinizden o kadar emin değilim.” Bununla birlikte, Xanadu çalışması “çok umut vericidir”.
Işıkla hesaplayın: Fotonik kuantum bilgisayarların avantajları
Fotonik kuantum bilgisayarlar çeşitli tasarım avantajları sunar. Tiwari, kubitlerin çevresel gürültüye daha az duyarlı olduğunu söylüyor, bu da yeterince bilgi tasarrufu sağlamayı kolaylaştırıyor. Buna ek olarak, fotonik kuantum bilgisayarları geleneksel cam lifler aracılığıyla bağlamak nispeten kolaydır, çünkü zaten bilgi kodlaması için ışık kullanırlar. Kuantum bilgisayarların ağ oluşturması, çeşitli kuantum cihazların birlikte hareket ettiği bir “kuantum internet” in endüstriyel vizyonunun anahtarıdır. Aurora sunucularının da kuantum bilgisayarları süper kapsama kadar soğutulması gerekmiyor, diyor Weedbrook, böylece çok soğuk teknolojiye ihtiyacınız yok. Sunucu rafları oda sıcaklığında çalışırken, fotonları sayan dedektörlerin başka bir odada kriyojenik olması gerekir.
Belirli uygulamalar için Quibits
Teknik bir bakış açısından, Tiwari, kazanan olarak tanımlanabilecek tek bir kubit türü olmayacak. Ancak bazı kubitlerin özel uygulamalar için daha uygun olması muhtemeldir. Örneğin, fotonik kuantum bilgisayarlar, grafik problemlerinin hızlı çözümü için yararlı olabilecek bir algoritma olan Gaußsche Bosonen örneklemesi için özellikle iyi kullanılabilir. “Gerçekten daha fazla insanın fotonik kuantum bilgisayarlarla başa çıkmasını istiyorum” diyor. Uzman, fotonlar ve süper iletken kubitler dahil olmak üzere çeşitli kubit tiplerine sahip kuantum bilgisayarları inceledi ve bir şirkete bağlı değil.
Davis, California Üniversitesi fizikçisi olan Isaac Kim, Xanadu'nun henüz birçok uzmana göre bir kuantum bilgisayarı için gerekli olan düzeltici hata yapma yeteneğini henüz göstermediğini belirtiyor. Ancak o zaman merkezi görevler çalışır, çünkü kuantum bilgisayarda depolanan bilgilerin duyarlı olduğu bilinmektedir.
Xanadus Sonraki Hedef: Fotonların kalitesini artırın
Bununla birlikte, Xanadu patronu Weedbrook, şirketin bir sonraki amacının bilgisayardaki fotonların kalitesini artırmak olduğunu ve bu da hata düzeltmesi gereksinimlerini azaltacak olduğunu söylüyor. “Boş bir oda, cips veya cam lifli olup olmadığına bakılmaksızın lazerler bir ortamdan gönderirseniz, başından sonuna kadar tüm bilgileri yapmaz” diyor. “Yani ışığı ve dolayısıyla bilgi kaybediyorsunuz.”
Şirket bu kayıpları azaltmak için çalışıyor, bu da başlangıçtan daha az hata anlamına geliyor. 2029'da Xanadu, bir milyon quibit içeren binlerce sunucu ile bir kuantum hesaplama merkezi kurmayı planlıyor.
Bu yazı ilk olarak T3N tarafından yayınlandı.
(VZA)