Yeteneğin türü yok: İşte Motor Sporlarının Kazanan Kadınları

bilimsel

Üye
Ama bu bir kadın değil! Bir çocuk için güçlü bir konudur, yaşam kuralları için değil. Çiş erkek olarak mı oturuyor? Bir kadın olarak mı ağlıyor? Motorport ne olacak? Cinsiyet Kuralları: Ebeveynlerimiz bize öğretir, onları okulda onaylarlar. İhlal edilen kurallar bir ceza içerir, bizim için cezanın dışlandığı ve en iyi hipotezlere uymuyorsanız yalnız kalacaksınız. Gücün bunları birleştiren bir şey var: hikayelerini anlattıklarında, yetenekler cinsiyetsizken, “şansları vardı” i tekrar ederler. Yardımcı olmak istemiyoruz: Sadece işte engellenmemesini, pistte bir testte, bir proje sunma, arabayı sürme istiyoruz. Bu hatlar, önemli rolleri kapsayan, önemli bütçeleri taşıyan, kısa sürede doğru kararlar vermek zorunda kalma sorumluluğuna sahip olan kadınlar içindir. Motor sporlarının erkek fonksiyonlarında kıskanılacak belirli bir ağırlık olan insanlar.

Valentina Ragni

Valentina Ragni

Bazıları tüm klişelerin babasını geçti, “karısı” gibi olmak gibi Valentina RagniÇapraz yolun çamuruna bakan ve hala kaz cildi gelen ve kariyerine ek olarak çocukları seven tüm motokros KTM aktiviteleri için takım koordinatörü, ancak gelmediler. “Belki de birçok pilotun anne olmalıydım, ölümcül olmak benim bir parçası – diyor – bu hayat birkaç gece uyku aldı ve bana çok fazla özgürlük verdi”.

“Çocuklar onları yapacak olsaydı, etrafta daha az olurdu, eminim” seni böyle yerinden ediyorsun Nadia Padovani Fausto Gresini'den (2021'de kaçırılan, editörün notu) dördü vardı ve kendini bir günden diğerine MotoGP'de takım müdürünü yaparken buldu.

Nadia Padovani

Nadia Padovani

Nadia Padovani

Dizginleri almadan ve padokta görülmeden önce hazırlandı, sonra cesaret aldı: “Konuşma ama sana bakmıyorlar, bir erkeğin karmaşıklığını arıyorlar”. Nadia dünya şampiyonasını iyi biliyordu, ona yabancı olan kendi şirketiydi çünkü Fausto çok güzel şeydi, ama iş yerinde bir merkezciydi. Değişiklikler yaptı, onları kabul etmeyen, iletişimi bozdu, daha önce orada olmayan ve sağlıksız ekonomik hesapları olan bir etkinlik toplumu kurdu, bir motosiklet ekibinde pastel mavi gibi yeni renkler getirdi çünkü değişiklik inatçı ise, bir kadın daha da fazla.

“Kendime omzunda bir pat verirdim çünkü yirmi yıl sonra hala buradayım» diyor Marta GasparinPirelli Motorsport'un ticari operasyon başkanı, azim. Yarış tutkusu ile doğdu ve güçlü bir iş yapmak istedi, ancak kredi zordu: bir kadının hata yapmasına izin verilmiyor.

Marta Gasparin

Marta Gasparin

Marta Gasparin

“Sana bakıyorlar ve merak ettiklerini biliyorsun, ama bu neden benimle frontal greftlerdeki değişikliklerden bahsediyor?” Bu da onu daha fazla çalışmasına ve bazen kızdırmasına neden oldu. Bu iyimser bir Marta ve her zaman bu sınırları bir uyaran olarak memnuniyetle karşıladı, bu yüzden bugün birçok kişinin kaderine karar veren kadınlardan biri. «Çocukum yok ve bir aile yapmak ve kariyer yapmak için bir çözüm olup olmadığını bilmiyorum; Yaptığım şey, doğrudan sorumluluğum olan insanların seçimlerini desteklemek ».

Kadınlar desteklenir, daha ziyade, pembe kotanın zorla yerleştirilmesi gibi bizi yarışan erkekler tarafından kararlaştırılan paradokslardır: bu nedenle bir bölgenin fethedilmesi için savaşın şeması haline gelir. Sahip olduğunuzda, bunu başka birden çaldınız ve Talleyrand'ın dediği gibi o kişi yıpranıyor. Kolektif hikayeler anlatmak daha iyi, birlikte güçlü olabileceğinize inanmak daha iyi Domitilla QuadrelliKadın Bootcamp'in kurucusu.

Domitilla Quadrelli

Domitilla Quadrelli

Domitilla Quadrelli

Eski aday, şimdi bir motosiklet ve her şeyden önce girişimci pilot olan İtalya Bayan İtalya: “Ben kıvılcım ve ben size araçlar veriyorum, sonra devam etmelisiniz” diyor Domi, son altı yıl içinde bisiklet için lisansını 200'den fazla kıza yaptığını ve boş zamanlarında kadınlara ticaretin temellerini öğrettiğini söylüyor. Bootcamp'in altı baskısında yaklaşık 6.000 vardı. Nasıl başarılı oldu? Hiçbir deneyimi olmadığı için dışlananlara açıldı: “Ben ellerini motorlara koymanın benim için olmadığını söylediklerinden biriydim, ama kimse başlamazsa, nasıl yapacağız?”

O da herkese karşı başladı Valentina ArnavutPorsche Italia'daki Motorsport Müdürü: Hukuk eğitimi aldı ve turizm şampiyonasında İtalyan unvanını kazanan yarışlardan emekli olarak kazandı çünkü her zaman “ulaşılacak” hayalleri vardı.

Valentina Arnavut

Valentina Arnavut

Valentina Arnavut

Lastikleri hareket ettirmeye yardımcı olurken pistte bulmak nadir değildir: “İhtiyacınız olanı yapıyorum ve o anda ellerimi kutuya kirletmek için örnek, hiçbir zaman yok, bavul her zaman benimle”.

Pratik olmak için bir kadın özellik: «Parlak olmalıyız – diyor Vicky PiriaF1'in gökyüzündeki yetenek – Pilot yaşamak olmayacak; Yüksek seviyelere koştum ama faturaları ödemedim, B planlarına ihtiyaç vardı ».

Vicky Piria

Vicky Piria

Vicky Piria

Asla gelmeyi hayal ettiği yere gelmedi, ama güzel ve inatçı bir sunumcu olarak değil, teknik bir yorum olarak F1'e indi. Her birimiz tam olarak böyle temsil edilmek istiyoruz, onun gibi: yetenekli, değerli ve yetkin. “Montecarlo'ya koştum, GP3'ü imzalayan ilk kızdım – diyor – Bir bıyık için İtalyan GT Şampiyonasını kazanmadım ama hala beni durdurmuyorlar çünkü iyi bir yarış yaptım, ama bana televizyonda güzel bir elbisem olduğunu söylemek”. Kesin rüyalar da Manuela Cecconi296 Special için Ferrari'de takım lideri: “Şirket küresel olarak eşit alkolik sertifikayı elde etti, cinsiyet boşluğu yaşamıyor” şakalar, maaşlar hakkında konuşuyor.

Manuela Cecconi

Manuela Cecconi

Manuela Cecconi

Bazı Ferraris'in başarısı, yaklaşık yetmiş kişiyi koordine eden Manuela'ya bağlıdır, mühendislik gelişimi, üretken başlangıç, ekonomik kısım, kalite aşamalarıyla ilgilenir. Çok genç Ducati'yi vurmuştu: “Bisiklet benim tutkumdur – diyor Manuela – Babam beni bir tane almaya ikna etmişti”, ama Borgo Panigale'de onun için yer yoktu. Kariyer daha sonra onu yurtdışında, McLaren'e getirdi: “Bir kadın olarak kültürel bir azınlık içinde olmak – bir ağı kaçırdığınız için ekstra bir karmaşıklıktır, bir toplantıda biraz gözlemlenebilirsin! Yapma arzum beni seçimlere getirdi ve bugün kocam sadece beni evde bekleyen kocam var.

Zayıf cinsiyeti icat edenler kesinlikle Valentina, Marta, Nadia, Domitilla, Vicky, Manuela gibi insanlarla hiç tanışmamıştı. Bir damla su hiçbir şey değildir, ancak diğerleri ve doğru rüzgarla birlikte bir damla su fırtına olabilir.