Üniversite Derecesi yerine: Yapay zeka çağındaki eğitim yine daha mı önemli?

amerikali

Yeni Üye
Almanya'da giderek daha fazla öğrenci var. Son zamanlarda, sadece 4.3 kursiyer ortalama on akademisyene geldi. Ellili yıllarda hala 75.5 vardı. Öğretim önemini kaybediyor mu? Unabsolvent bakış açısından, bu açıkça söylenemez. İş platformu gerçekten de 500 mevcut veya eski öğrenciye gelecekteki beklentilerini sordu.

Anket, katılımcıların büyük çoğunluğunun akademik kariyerlerinden yüzde 82 ile temelde memnun olduğunu göstermektedir. Ancak, en iyi kariyer yolu hakkında hala şüpheler ve belirsizlikler var.

Gerçekten işe alım laboratuarında ekonomist Virginia Özel Money şunları söylüyor: “Eğitim meslekleri, klasik bilgi çalışmasının devam edebileceği kısımlarda daha heyecan verici gelişimsel ve kazanç fırsatları sunuyor. Son yıllarda çalışanların lehine çok şey değişti.”

Yüzde 67'de, üçte ikisi en azından bir çıraklığın onlara daha iyi uygun olup olmayacağını düşündü. Yüzde 11,4 ile, ifadenin onda biri artık tam olarak kabul ediliyor.

AI ve Kariyer Girişi: İkili eğitim daha önemli hale geliyor

Katılımcıların şüpheleri yapay zeka (AI) olanakları ile beslenir. Yüzde 52 ile, yarısından fazlası Ki'nin çalışmaları sırasında edinilen becerilerin çoğunu yapabileceğinden endişe ediyor. Mevcut öğrenciler arasında bu yüzde 46'yı görüyorlar, çalışmalarını zaten bitirmiş ve zaten çalışma hayatına başlayan genç profesyonellerle, yüzde 58 bile.

İşgücü piyasasındaki çeşitli gelişmeler, korkuların asılsız olmadığını göstermektedir. Mevcut bir Deloitte çalışma trend çalışması, AI ajanlarının düşük eşikli görevleri üstlendiği için, otomasyon nedeniyle genç rollerin giderek daha eski olduğu sonucuna varmaktadır.

Deloitte Almanya'daki insan sermayesi liderliği olan Sebastian Pfeifle, örnek olarak veri ve bilgileri yakalama, sıralama ve işleme gibi araştırma faaliyetlerinden bahsediyor. Üniversitelerde öğretiliyor, ancak şirketlerdeki ihtiyaçlardan daha az etkileniyorlar.

Wheatbaum Enstitüsü Direktörü ve Berlin Bilim Merkezi'nde “Küreselleşme, İş ve Üretim” araştırma grubu başkanı Martin Krzywdzinski de aynı fikirde: “Programlama ve veri analizi gibi alanlardaki röportajlarımızda ve çalışmalarda bu gelişme belirtilerini görüyoruz.”

Araştırmacı, mevcut teknoloji ve pazar gelişmeleri boyunca yetkinlikler oluşturmak için ikili eğitim alanında güçlü bir araç görüyor. Rehberlik altında basitten daha karmaşık görevlere kadar hızlı bir şekilde yürüyebilmek için AI ile çalışmayı öğrenmelisiniz. Bu genellikle özel şirketlerde devlet -örgütlenmiş eğitim kurumlarından daha hızlı olur.

İşverenler ve üniversiteler tepki vermeli

AI'nın potansiyeli, aynı zamanda mezunlar arasındaki korku, onlar tarafından gereksiz hale gelme korkusu, Viginya'nın tüm kuruluşlara göre özel parayı yargılaması gerekiyorsa. Yapay zeka yoluyla düşük yedek potansiyeli olan manuel faaliyetler, bu faaliyetler boyunca eğitimi daha çekici hale getirebilecek basit bilgi çalışmasına kıyasla daha değerli hale gelir.

“İşverenlere ve üniversitelere hem öğrencileri hem de stajyerleri modern çalışma dünyasının zorluklarına hazırlamaları tavsiye edilir. Bu aynı zamanda onlara korkmak yerine AI kullanmalarına yardımcı olmaları için beceriler vermeyi de içerir.”

Bu yazı ilk olarak t3n.de.

(JLE)

Ne yazık ki, bu bağlantı artık geçerli değil.

Boşa harcanan eşyalara bağlantılar 7 günden daha büyükse veya çok sık çağrıldıklarında geçersiz hale gelir.

Bu makaleyi okumak için bir Haberler+ paketine ihtiyacınız var. Bir haftayı şimdi yükümlülük altına almadan test edin – yükümlülük olmadan!