Telefon ve dijital: Resmi tatillerde çağrı üzerine tıbbi hizmet artırıldı

amerikali

Yeni Üye
Tatiller sırasında hastalar, grip, enfeksiyon, karın ağrısı ve daha fazlası gibi akut şikayetler için 116117 numaralı yardım hattından çağrı üzerine tıbbi hizmeti arayabilirler. Bu hizmet genellikle günün her saati mevcuttur, ancak yalnızca hastaların artık bekleyemeyecekleri durumlarda kullanılmalıdır. düzenli danışma saatleri için. Ulusal Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birliği'nin (KBV) danışma merkezlerinde telefonda tıbbi eğitim almış çalışanlar bulunmaktadır; bu kişilerin sayısı, Aşağı Eyalet'teki gibi bazı Yasal Sağlık Sigortası Hekimleri Birlikleri (KVen) tarafından tatil nedeniyle yeniden artırılmıştır. Saksonya ve Vestfalya-Lippe.

Reklamcılık

SmED telefonla sohbet geçmişinden ekran görüntüsü

Hasta navigatörü “SmED Telefonu” ile sohbet kursu (yapılandırılmış bir başlangıç değerlendirmesi için).

(Resim: KBV)

Alternatif olarak www.116117.de web sitesi de mevcuttur. Burada kurulan hasta navigatörü, semptomların değerlendirilmesi ve açık doktor muayenehaneleri, tatiller arasındaki uygun randevular veya benzeri konularda bilgi almak için günün her saati kullanılabiliyor. “SmED” (“Almanya'da Yapılandırılmış Tıbbi İlk Değerlendirme”) yazılımı bunu desteklemekte ve tedavinin aciliyeti ve tedavi için doğru yer konusunda tavsiyelerde bulunmaktadır. Öncelikle çok sayıda sorunun yanıtlanması gerekiyor. Baden-Württemberg için KVBW'nin sanal haritası da hangi muayenehanelerin çağrı üzerine hizmet verdiğini gösteriyor. Her zaman doğrudan 112'yi aramanıza gerek yoktur.

Acil bir durumda 112'yi arayın

Ancak ciddi bir kaza durumunda doğrudan 112 numaralı telefondan kurtarma kontrol merkeziyle iletişime geçilmesi gerekiyor. KVB ve KBV, 116 117 numaralı acil durum numarasının dijital ağ üzerinden bağlanmasını başarılı olarak tanımlıyor. Bu sayede acil durumlar bir arayüz üzerinden doğrudan kurtarma servisine iletilir. KBV, görüntülü telefon çözümü 'DocOnLine' ile çağrı hizmetinin daha da genişletilmesini bir başka başarı olarak görüyor.

Federal Sağlık Bakanlığı, ulusal intihar önleme stratejisinin bir parçası olarak 112'ye ek olarak acil durumlar için başka bir numara daha planlıyor. Ulusal intihar önlemeyi güçlendirmek amacıyla planlanan yasaya göre, 113, Almanya çapında bir kriz servisi acil durum numarası olarak kurulacak ve 24 saat ulaşılabilir olacak. Bu sayı, “intihar düşüncesi olan kişiler, ölmek isteyenler, kriz durumundaki kişiler, akrabalar, yakın kişiler” ve diğerleri için tasarlanmıştır. Bunlar daha sonra bölgesel olarak mevcut kriz servislerine veya kurtarma servisine iletilmelidir.

Not: Almanya'da zorbalık ve intiharla ilgili sorular da dahil olmak üzere her türlü sorun için telefonseelsorge.de adresinden ve 0800 1110111 numaralı telefondan yardım ve destek bulabilirsiniz. Yasla mücadele numarası (çocuk ve gençlik yardım hattı) 116 111'dir. Avusturya'da Ayrıca, 0800 567 567 numaralı telefondan çocuklara özel acil durum numarası ve çevrimiçi tavsiyeler de dahil olmak üzere ücretsiz yardım teklifleri de mevcuttur. 147. Aynı telefon numarası İsviçre'de Pro Juventute'ye açıktır.

(mack)