bilimsel
Üye
Ekşili Ufak Topalak Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftesi için;
Not EkleTarifi Yazdır
Not; İsterseniz tavuğu farklı kullanabilirsiniz kalçalı butun daha lezzetli olduğunu düşündüğüm için ben kalçalı but kullandım
ve isterseniz tavuk yerine kuşbaşı ette fazlaca hoş oluyor denendi onaylandı ♡.
Ekşili Ufak Topalak Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Köftesi için;
- 1,5 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağından az irmik
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı sıcak su
- 1-2 kalçalı but
- 1 adet soğan
- 1 yemek kaşığı salça
- 1-2 diş sarımsak
- Yarım çay bardağından az zeytinyağı
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 adet limon suyu
- 1 tatlı kaşığı nane
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı nane
Not EkleTarifi Yazdır
- Köftesi için; evvela uygun bir kabın içerisinde ince bulgur 1 bardak sıcak su ile ıslatılıp şişmesi için üzeri streç sinema ile kapatılıp yaklaşık 10 dakika dinlendirilir.
- ondan sonrasında öteki materyaller de eklenip, 1 su bardağı sıcak su ile birlikte güzelce kıvam alana kadar yoğurulur (suyu yavaş yavaş bakarak katmakta yarar var .
- Hazırladığımız hamurdan nohut büyüklüğünde modüller alalım avucumuzun içini ıslayarak yuvarlayalım tepsimize un serpip tepsiye katalım.
- Tüm hamuru tıpkı biçimde yapalım.
- Tavuğumuzu tencereye alıp haşlayalım haşlandıktan daha sonra didikleyelim.
- Farklı bir tencerede soğanımızı kavuralım ,ardından salçamızı katalım ,nohut ve didiklediğimiz tavuğu hafifçeten soteleyelim.
- Tavuğu haşladığımız sudan 3 su bardağı tencereye koyalım 2 su bardağı ise olağan su katalım (dilerseniz hepsini tavuk suyuyla yapabilirsiniz) sarımsağımızı katalım baharatlarımızı ekleyip biraz pişmeye bırakalım.
- Köftelerimizi ekleyelim pişmeye bırakalım.
- sonrasındasında sosumuzu yapalım ve yemeğimizin üzerine dökelim.
Not; İsterseniz tavuğu farklı kullanabilirsiniz kalçalı butun daha lezzetli olduğunu düşündüğüm için ben kalçalı but kullandım
Ekşili Ufak Topalak Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı